Canticum jubileert met prachtig concert

Canticum jubileert met prachtig concert

Canticum Gorssel bestaat dit jaar 100 jaar en het jubileumjaar werd zondagmiddag 1 oktober j.l. afgesloten met een sfeervol concert in de onlangs verbouwde kerk in Gorssel.
Het koor werd op 13 januari 1917 opgericht als de Christelijke Gemengde Zang-vereniging Hallelujah. Het hoofd van de lagere school in Gorssel was tientallen jaren dirigent. Sinds 2005 staat het koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Paulien Roos-Bik.

Volle kerk
De belangstelling voor dit jubileumconcert was overweldigend, de koster van de kerk bleef stoelen aandragen! Behalve de ongeveer 50 zangers van het koor traden enkele solisten op, te weten: Ivette van Laar, sopraan; Minou Tuijp, alt; Marcel van Os, tenor en Jaap Roos, bas. Er werden werken uitgevoerd van Telemann, Johann Sebastian Bach, Johann Ludwig Bach, Mozart, Händel, Mendelssohn en Schubert. De begeleiding werd uitstekend verzorgd door Het Projectorkest Twente.

Canticum bewijst met dit optreden dat een honderdjarige nog volop actief en artistiek bezig kan zijn. Op naar de volgende honderd jaar!