Oldenzaals Basiliekkoor presenteert concert met ProjectOrkest Twente

Oldenzaals Basiliekkoor presenteert concert
met ProjectOrkest Twente

vr 19 okt 2018, 10:00

Met trots presenteert het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor een concert in Plechelmusbasiliek. Op zondag 11
november treedt het koor op met het ProjectOrkest Twente.

Oldenzaal –
Enkele koorleden van het OLBK treden dan op als solist terwijl het koor wordt begeleid door het projectorkest. Han Schokker heeft de algehele leiding, het orgel wordt bespeelt door Dennis Vallenduuk.

De tachtig zangers van het Oldenzaalse koor willen de belangstelling voor klassieke muziek stimuleren met van uitvoeringen tijdens vieringen, maar ook door het verzorgen van concerten. Het OLBK heeft in verschillende steden van Europa gezongen: Rome, Parijs, Antwerpen, Gent, Praag, Berlijn, Londen en in de kathedraal van Canterbury en onlangs nog in de Dom van Salzburg. Op 28 oktober, vlak voor dit concert, zingt het OLBK nog tijdens de Plechtige Hoogmis in de Dom van Keulen.

Project Orkest Twente is een ensemble dat in verschillende bezettingen optreedt in de regio. Het orkest bestaat uit professionele musici en vergevorderde amateurs die elkaar kennen uit diverse regionale orkesten. Op het programma staan werken van Bach, Mozart, Vivaldi, Schubert en Franck.

Het concert is op zondag 11 november om 15.30 uur in de Plechelmusbasiliek. Kaarten kosten 10 euro bij Tourist Info Oldenzaal (0541 514023).