Succesvol jubileumconcert Onze Stem

09-03-2015

Succesvol jubileumconcert Onze Stem

Ha, welch ein Fest

Ha, welch ein Fest, met dit lied besloot zang- en oratoriumvereniging Onze Stem afgelopen zaterdag haar 90-jarig jubileumconcert. En een feest was het, van begin tot aan het eind stond er een koor dat samen met orkest, solisten, pianist en organist de bezoekers op het puntje van hun stoel deed zitten en wist te boeien. Het koor voelde zich zeker, had plezier bij het samenwerken met het orkest, luisterde zelf ook ademloos naar de solisten en toonde zich geroerd door het prachtige pianospel van Jaap Eilander die een wals van Chopin speelde.

De tenor Dolf Drabbels verving met verve een zieke collega en zong Dies Bildnis ist bezaubernd schön - uit Die Zauberflöte van Mozart. De bas Daniel Hermán Mostert bezorgde menigeen kippenvel bij de vertolking van Avant de quitter ces lieux - uit Faust van Ch. Gounod. Ook de beide dames, sopraan Elske te Lindert en Alt Roelien van Wageningen wisten met hun warme heldere stemmen het gevoel van “als ik ook toch zo zou kunnen zingen“ bij velen naar boven te brengen. Het Projectorkest Twente die al vaker met Onze Stem samenwerkte speelde naast de begeleiding van het koor vol overgave ook een stuk van W. Boyce.

Astrid Krause is degene die met veel enthousiasme, humor, en vakkundigheid het koor naar deze hoogte heeft kunnen brengen. Zij dirigeerde het koor, orkest en solisten en bracht het naar het niveau wat een 90-jarig jubileum waardig is.