Energie, enthousiasme en vakmanschap vormen de sfeerbepalende elementen van dit orkest.


Stichting
gevestigd te
Enschede
Biografie


Irene de Bruin begon op 7-jarige leeftijd met pianoles bij haar moeder, en vioolles bij Carolien Ingen-Housz. Het samenspelen in strijkkwartetten en symfonie-orkesten gaf de doorslag om na 10 jaar definitief voor de viool te kiezen. Na haar VWO examen is zij voor een jaar naar Zweden vertrokken, waar zij als uitwisselingsstudent op een muziekgymnasium heeft gestudeerd. Terug in Nederland, heeft zij viool gestudeerd en het diploma Uitvoerend Musicus behaald bij Maurits van den Berg aan het Conservatorium te Enschede.

Door de jaren heen heeft Irene in diverse nationale orkesten gespeeld: Jeugd Orkest Nederland (JON), Nederlands Strijkers Gilde (NSG) en Projectorkest Twintigste Eeuw (voormalig Projectorkest Utrecht). Ook heeft zij diverse projecten gedaan met professionele ensembles in Oost Nederland, zoals Ensemble BWV, en begeleidingsorkest Accompagnato.

In diverse orkesten heeft Irene de rol van concertmeester vervuld: Enschedees Jeugd Orkest (nu: Symfonia Jong Twente), Carlforsska Student Orkester (Zweden), Musica Silvestra Orkest (studentenorkest UT). Van 2000 tot 2014 was zij concertmeester van het Oost-Nederlands Symfonieorkest (voormalig Twents Kamerorkest). In deze orkesten heeft zij ook dikwijls werkzaamheden verricht als repetitor c.q. dirigent.

In 2006 heeft Irene tezamen met Taco Feenstra het Projectorkest Twente (PoT) opgericht.

(foto: Peter Timmerman)

Projectkwartet Twente vormt een onderdeel van het Projectorkest Twente (PoT), en is in het leven geroepen om ook aan verzoeken tot kleinere bezettingen te kunnen voldoen.
Dit strijkkwartet olv Irene de Bruin is samengesteld uit de diverse groepsaanvoerders van het PoT.
De pure eenvoud van de enkelvoudige bezetting van dit ensemble heeft een intieme charme, en past goed bij kleinere kamerkoren. Het Stabat Mater van Pergolesi is in deze vorm bijvoorbeeld al diverse malen uitgevoerd.
Voor meer informatie over Projectkwartet Twente kunt u zich wenden tot de reguliere PoT bestuursleden, zie deze link.
 

(foto: Laura Aartsen)